10 Åpen kildekode/kommersielle kontrollpaneler for administrasjon av virtuelle maskiner (VM-er).


Automatisk oppretting og administrasjon av virtuelle maskiner er et aktuelt tema for ethvert selskap som leverer VPS-tjenester. Hvis du administrerer et stort antall maskiner, er en kommandolinje definitivt ikke det eneste verktøyet du trenger for å utføre ulike operasjoner inkludert klientoppgaver, fordi slike operasjoner kan være tidkrevende.

For å forenkle rutineoppgaver for serveradministratorer og brukere, utvikler ulike selskaper kontrollpaneler for administrasjon av virtuelle maskiner, inkludert grensesnittbaserte løsninger.

Et kontrollpanel gir deg mulighet til å utføre enhver operasjon med et museklikk, mens det vil ta deg en god del tid å fullføre den samme oppgaven i konsollen. Med et kontrollpanel sparer du tid og krefter. Det er imidlertid ikke så enkelt.

I dag er VMmanager det mest populære programvareproduktet for små og mellomstore bedrifter. VMware er på sin side en ledende løsning for store organisasjoner. Begge programvareproduktene er kommersielle og ganske dyre.

De leverer et stort antall funksjoner, men noen selskaper, spesielt startups, kan trenge dem. Dessuten har mange av dem ikke råd til et så dyrt produkt. For eksempel kan startups og bedrifter i krisetider oppleve økonomiske vanskeligheter. Dessuten kan man finne interessante, fremragende løsninger integrert med faktureringssystemer inkludert verktøy for VM-administrasjon.

Hvordan ikke gå seg vill blant et stort antall tilbud? Vi bestemte oss for å hjelpe brukerne våre og skrev følgende artikkel, der de vil finne svar på dette spørsmålet.

I denne artikkelen vil vi beskrive kontrollpaneler for administrasjon av virtuelle maskiner, både kommersielle og åpen kildekode, og hjelpe deg med å velge riktig løsning for å møte dine personlige behov.

1. VMmanager

VMmanager er en av de mest populære kommersielle servervirtualiseringsplattformene basert på QEMU/KVM-teknologi. Løsningen har et rekkeviddefunksjonssett som kan passe både IT-infrastruktureiere og VPS-tjenesteleverandørers behov.

Virtuelle servere kan opprettes innen 2 minutter. Mange rutineoppgaver utføres automatisk: inkludert migrering, kloning, reinstallering av operativsystemet, sikkerhetskopiering, legge til og slette grensesnitt, opprettelse av virtuelle serverbilder, overvåking, statistikkinnsamling, serverklargjøring, etc.

De viktigste fordelene med VMmanager er:

  • Sentralisert styring av ulike klynger.
  • Feiltoleranse på grunn av en mikrotjenestearkitektur.
  • Oversalg, som bidrar til å forbedre VPS-leverandørens utstyrseffektivitet.
  • Full kontroll over infrastrukturen takket være et robust system for innsamling av beregninger.
  • Et moderne og intuitivt grensesnitt.

2. VMware vSphere

VMware vSphere er verdens ledende servervirtualiseringsplattform for å bygge skyinfrastruktur. Med tonnevis av forskjellige kraftige funksjoner, er vSphere en virkelig toppmoderne programvare for administrasjon av virtuelle maskiner. Det er en ideell løsning for store VPS-leverandører med passende budsjetter og profesjonelt personale.

3. SolusVM – Solus Virtual Manager

Xen Paravirtualization, og XEN HVM. SolusVM-vennlig GUI lar brukere administrere VPS-klynger.

4. oVirt

oVirt er en åpen kildekode, distribuert virtualiseringsadministrasjonsløsning laget av Red Hat-fellesskapet, som lar deg administrere hele bedriftsinfrastrukturen din fra en brukervennlig nettbasert front-end med plattformuavhengig tilgang.

oVirt bruker den pålitelige KVM-hypervisoren og er utviklet på forskjellige andre fellesskapsprosjekter, inkludert libvirt, Gluster, PatternFly og Ansible.

5. Proxmox virtuelle miljø

Proxmox Virtual Environment er en brukervennlig virtualiseringsplattform med åpen kildekode for å kjøre virtuelle apparater og virtuelle maskiner. Selve programvaren er gratis, men støttetjenester (til og med tilgang til Community Forum) tilbys på betalt basis per måned.

6. Virtkick

Virtkick er et kommersielt alt-i-ett-verktøy, som kombinerer en faktureringsprogramvare og VPS-administrasjonsverktøy. GUI-en er minimalistisk og enkel å bruke selv for VPS-klienter. Virtkick-utviklere fremmer denne løsningen for å være et perfekt verktøy for små datasentre eller spillvertstjenester.

7. Sadeem

Med sin enkle og elegante design er Sadeem kontrollpanel svært nær Virtkick. Den eneste forskjellen er at Sadeem er designet for nettskyleverandører. Det inkluderer imidlertid også et innebygd støttesystem og en faktureringsplattform.

8. Virtualizor – VPS kontrollpanel

Virtualizor er et kommersielt VPS-kontrollpanel fra Softaculous-utviklere. Den støtter OVZ, KVM og Xen: PV/HVM/Servervirtualiseringer. VPS-administratorer og gjennomsnittsbrukere kan enkelt administrere sine virtuelle maskiner ved å bruke dette programvareproduktet.

9. Xen Orchestra

Xen Orchestra er et kommersielt web-UI, som gir et intuitivt, kraftig og fullstendig nettbasert grensesnitt spesialdesignet for å administrere XenServer (eller Xen+XAPI) infrastruktur (VM, servere, bassenger, etc.)

For mer informasjon om hvordan du installerer XenServer med Xen Orchestra nettgrensesnitt, les artiklene våre:

  • Installasjon av XenServer 7
  • Installer og administrer XenServer med Xen Orchestra Web Interface

10. OpenNode Cloud Platform

OpenNode Cloud Platform er en åpen kildekode-servervirtualiserings- og administrasjonsløsning, spesialdesignet for offentlige organisasjoner. Det tilbyr en enkel og fleksibel måte å lage en privat eller hybrid sky for offentlige tjenester.

Vi har laget en oversikt over 10 mest populære kontrollpaneler med web-grensesnitt for administrasjon av virtuelle maskiner. Vi håper at artikkelen vår hjalp deg med å velge den beste løsningen i henhold til dine spesifikke behov, og fikk virksomheten din til å vokse.