5 beste åpen kildekode Microsoft 365-alternativer for Linux


Det er et velkjent faktum at Microsoft 365 er standard produktivitetsløsning for mange selskaper, og utvalget av funksjoner er virkelig imponerende. Den inkluderer funksjoner som dokumentredigering, sanntidssamarbeid, fildeling, prosjektledelse, e-post, kalender og videokonferanser.

Med andre ord, Microsoft 365 gir både personlige og bedriftsbrukere alle de essensielle applikasjonene som lar dem få arbeidet gjort enkelt og raskt.

Abonnementsmodellen og kostnadene for denne programvaren samt sikkerhetsstandarder og retningslinjer passer imidlertid ikke for alle, og noen selskaper begynner å se etter rimeligere løsninger.

I denne artikkelen har vi satt sammen noen beste Microsoft 365-alternativer med åpen kildekode som tilbyr et stort utvalg av produktivitetsfunksjoner og kan distribueres på en Linux-maskin.

1. Zimbra-samarbeid

Zimbra Collaboration er en åpen kildekode nettbasert applikasjonsplattform som kan distribueres både som en lokal privat sky eller som en off-premises offentlig skytjeneste. Som standard inkluderer den en e-postserver og webklient.

Denne programvaren er designet for bedriftsdistribusjon med det formål å integrere en rekke samarbeidsverktøy, og tilbyr en innovativ meldingsopplevelse som bidrar til å øke produktiviteten din.

Zimbra tilbyr avanserte e-post-, kalender- og samarbeidsmuligheter, og har fordelen av å være enkel å distribuere og bruke.

Faktisk inneholder Zimbra-prosjektet flere åpen kildekode-prosjekter under ett tak og tilbyr også lyd- og videokonferanser for bedre kommunikasjon og et komplett fildelingssystem for praktisk filbehandling.

Hvis du integrerer Zimbra Docs, vil du kunne opprette, redigere og samarbeide om dokumenter, regneark og presentasjoner rett inne i Zimbra-nettklienten og dele dem med andre brukere i sanntid.

Zimbra fordeler:

  • Integrasjon med Slack, Dropbox og Zoom.
  • Moderne, responsivt brukergrensesnitt.
  • Mobilsynkronisering.
  • Høyeste kompatibilitet med eksisterende e-postklienter på skrivebordet.

2. Twake

Twake er en åpen kildekode digital arbeidsplass og en samarbeidsplattform med fokus på å øke produktiviteten og organisatorisk effektivitet i både små og store team.

Denne løsningen tilbyr et bredt spekter av samarbeidsverktøy og apper, inkludert tekstmeldinger, gruppekanaler, oppgavebehandling, kalender, sanntidssamforfatter av dokumenter og videokonferanser.

Twake lar brukere holde alle dokumentene og dataene sine på ett sted, opprette og administrere prosjekter ved hjelp av ett enkelt grensesnitt, og integrere ulike samarbeidsverktøy.

For øyeblikket kan du koble mer enn 1500 tredjepartsapper til plattformen din, inkludert ONLYOFFICE, Google Disk, Slack, Twitterosv. Hvis du har nok kunnskap og ekspertise, kan du til og med utvikle din egen plugin for enhver applikasjon du trenger ved å bruke den offentlige APIen.

Når det gjelder kommunikasjon, har denne programvaren alle viktige funksjoner. Du kan opprette individuelle diskusjonskanaler for eksterne brukere og samhandle med dem selv om de ikke bruker Twake. Tradisjonelle tekstmeldinger i gruppe- og personlige chatter er også tilgjengelig.

Hvis du trenger samarbeidsfunksjoner, gjør Twake det mulig å lage, redigere og dele dokumenter, regneark og presentasjoner i sanntid. Den gode nyheten er at den er kompatibel med Microsoft Office- og Google Docs-filer og støtter også ODF-formater, noe som er flott for Linux-brukere.

Twake fordeler:

  • Datakryptering.
  • Mer enn 1500 tilgjengelige integrasjoner.
  • Desktop-apper.

3. EGroupware

EGroupware er en åpen kildekode nettbasert suite som inkluderer en rekke nyttige produktivitetsapper, for eksempel kalender, kontaktadministrasjon, CRM, oppgaver, e-poster og prosjektledelse samt en online filserver.

Disse grunnleggende funksjonene kommer med et chatmeldingsverktøy, en videokonferanseklient og eksterne skrivebordsmoduler for effektivt samarbeid og teamarbeid.

EGroupware lar brukere holde all informasjon og filer på ett sentralisert sted med tilgang via en hvilken som helst skrivebordsnettleser, uavhengig av operativsystem. Det er ingen spesialiserte mobilapplikasjoner, men den eksisterende mobilversjonen kjører ganske greit på hvilken som helst smarttelefon eller nettbrett.

Hvis du integrerer Collabora Online, vil du kunne redigere og være medforfatter av tekstdokumenter, regneark og presentasjoner med andre fra teamet ditt på nettet.

Fildelingsfunksjonen gjør det ikke bare mulig å dele filer internt, men involverer også eksterne parter (for eksempel partnere, kunder eller ansatte). Den innebygde samlingen av dokumentmaler lar deg forenkle oppgavene dine og få arbeidet gjort raskt.

Fordeler med EGroupware:

  • Synkronisering på tvers av enheter.
  • Et bredt spekter av konfigurasjons- og innstillingsalternativer.
  • Allsidighet.
  • Mobil versjon.

4. Nextcloud Hub

Nextcloud Hub er en åpen kildekode-innholdssamarbeidsplattform som er designet for aktiv online interaksjon uten risiko og datalekkasjer. Den innebygde kalenderen, kontakter, e-post og andre produktivitetsfunksjoner lar deg få arbeidet gjort enkelt.

Den grunnleggende funksjonaliteten kan økes betydelig ved å integrere en enorm mengde tredjepartsapper tilgjengelig på den offisielle markedsplassen.

Nextcloud Hub er et ideelt valg for sikkerhetsorienterte brukere og team fordi den garanterer det høyeste nivået av datasikkerhet på grunn av et stort utvalg av avanserte funksjoner og algoritmer, som filtilgangskontroll, kryptering, autentiseringsbeskyttelse , og sofistikerte gjenopprettingsfunksjoner for løsepengevare.

Plattformen gjør det også mulig å dele og samarbeide om dokumenter, sende og motta e-poster og organisere videochatter. Med Nextcloud Flow, det innebygde automatiseringsverktøyet, kan du forbedre arbeidsflyten for teamsamarbeid ved å tilrettelegge for de fleste av dine repeterende oppgaver.

Hvis du trenger en nettbasert kontorpakke, kan du integrere enten ONLYOFFICE Docs eller Collabora Online. Uansett vil du få alle fordelene med sanntids dokumentsamarbeid med filversjon, gjenoppretting og oppbevaringskontroll.

Nextcloud Hub Fordeler:

  • Høy sikkerhet.
  • Offisiell markedsplass med mange tredjepartsapper.
  • Veldig enkel å bruke.
  • Desktop og mobilapplikasjoner.

5. ONLYOFFICE Arbeidsområde

ONLYOFFICE Workspace er et samarbeidskontor med åpen kildekode som leveres med et sett med produktivitetsapper for effektiv teamadministrasjon. Denne selvdrevne programvaren gjør det mulig å organisere et sikkert arbeidsmiljø for team og bedrifter av alle størrelser.

ONLYOFFICE Workspace inkluderer samarbeidende nettredaktører for tekstdokumenter, regneark og presentasjoner integrert med en produktivitetsplattform. Kontorpakken er fullt kompatibel med Word-, Excel- og PowerPoint-filer og støtter også andre populære formater (for eksempel ODF).

I et nøtteskall er den kombinerte løsningen designet for å kontrollere alle forretningsprosesser og lar brukere administrere og dele filer, overvåke prosjekter, sende og motta e-post, opprette kundedatabaser, utstede fakturaer, planlegge arrangementer, etc.

Filbehandlingssystemet til ONLYOFFICE Workspace er ganske fleksibelt fordi du kan koble til tredjepartslagring, for eksempel Google Disk, Box, Dropbox, OneDrive og kDrive. Andre integreringsalternativer for forskjellige formål (for eksempel Twilio, DocuSign, Bitly) er også tilgjengelige.

Når det gjelder samforfattelse av dokumenter, har ONLYOFFICE Workspace alle de nødvendige funksjonene som du sannsynligvis vil se i en samarbeidende kontorpakke.

Du kan dele dokumenter med ulike tilgangstillatelser (full tilgang, skrivebeskyttet, skjemautfylling, kommentering og gjennomgang), benytte deg av to forskjellige samredigeringsmoduser, gjenopprette tidligere versjoner av et dokument og legge igjen kommentarer til andre brukere.

ONLYOFFICE Workspace fordeler:

  • Høyeste Microsoft Office-kompatibilitet.
  • Gratis desktop- og mobilapper (Android og iOS).
  • Tre nivåer av kryptering: i hvile, under transport og ende-til-ende.
  • Cloud-versjon (gratis tariffplan for lag med opptil 4 brukere).

Dette er de 5 beste åpen kildekode-alternativene til Microsoft 365 for Linux. Hovedideen med denne artikkelen er å fremheve de viktigste fordelene med hver løsning, slik at du kan velge riktig programvare avhengig av dine behov.

Kjenner du andre alternativer som er verdt å nevne? Gi oss beskjed ved å legge igjen en kommentar nedenfor.