Hvordan installere og aktivere Bash Auto Completion i CentOS/RHEL


Bash (Bourne Again Shell) er utvilsomt det mest populære Linux-skallet der ute, ikke rart det er standardskallet på mange Linux-distribusjoner. En av de mest sjarmerende funksjonene er den innebygde støtten for «autofullføring».

Noen ganger referert til som TAB-fullføring, lar denne funksjonen deg enkelt fullføre en kommandostruktur. Den tillater å skrive en delvis kommando, og deretter trykke på [Tab]-tasten for å autofullføre kommandoen og dens argumenter. Den viser alle flere fullføringer der det er mulig.

Akkurat som Bash, leveres nesten alle moderne Linux-skjell med støtte for kommandofullføring. I denne korte veiledningen vil vi vise deg hvordan du slår på funksjonen for automatisk fullføring av Bash i CentOS- og RHEL-systemer.

For å gjøre arbeidet på kommandolinjen superenkelt for deg, er dette en av de mange tingene du bør gjøre mens du utfører:

  1. Innledende serveroppsett og konfigurasjoner på RHEL 7
  2. Innledende serveroppsett og konfigurasjoner på CentOS 7

Først må du aktivere EPEL-depotet på systemet ditt, og deretter installere bash-completion-pakken pluss noen tillegg ved å bruke YUM-pakkebehandling, som dette.

# yum install bash-completion bash-completion-extras

Nå som du har installert bash-fullføring, bør du aktivere den for å begynne å fungere. Kilde først bash_completion.sh-filen. Du kan bruke lokaliseringskommandoen nedenfor for å finne den:

$ locate bash_completion.sh
$ source /etc/profile.d/bash_completion.sh  

Alternativt kan du logge ut av gjeldende påloggingsøkt og logge på på nytt.

$ logout 

Nå skal autofullføringsfunksjonen fungere på systemet ditt, du kan prøve det som vist nedenfor.

$ lo[TAB]
$ ls .bash[TAB]

Merk: TAB-fullføring fungerer også for banenavn og variabelnavn, og den er programmerbar.

Det er alt! I denne veiledningen viste vi hvordan du installerer og aktiverer Bash-autofullføringsfunksjonen, også kjent som TAB-fullføring i CentOS/RHEL. Du kan stille spørsmål via kommentarfeltet nedenfor.