Hvordan nedgradere RHEL/CentOS til forrige mindre utgivelse


Har du oppgradert kjerne- og redhat-release-pakkene, og du støter på noen problemer. Ønsker du å nedgradere til en lavere mindre utgivelse. I denne artikkelen vil vi beskrive hvordan du nedgraderer RHEL- eller CentOS-versjonen til forrige mindre versjon.

Merk: Følgende trinn fungerer bare for nedgraderinger innenfor samme hovedversjon (som fra RHEL/CentOS 7.6 til 7.5), men ikke mellom hovedversjoner (som fra RHEL/CentOS 7.0 til 6.9).

En mindre versjon er en utgivelse av RHEL som ikke (i de fleste tilfeller) legger til nye funksjoner eller innhold. Den fokuserer på å løse mindre problemer, vanligvis feil eller sikkerhetsproblemer. Det meste av det som gjør en spesifikk mindre versjon er inkludert i kjernen, så du må finne ut hvilke kjerner som støttes som en del av den mindre versjonen du sikter mot.

For formålet med denne artikkelen vil vi vise hvordan du nedgraderer fra 7.6 til 7.5. Før vi fortsetter, legg merke til at kjerneversjonen for 7.5 er 3.10.0-862. Kom til Red Hat Enterprise Linux Release Dates for en fullstendig liste over mindre utgivelser og tilhørende kjerneversjoner.

La oss sjekke om de nødvendige kjernepakkene «kernel-3.10.0-862» er installert eller ikke, ved å bruke følgende yum-kommando.

 
yum list kernel-3.10.0-862*

Hvis utdataene fra forrige kommando viser at kjernepakken ikke er installert, må du installere den på systemet.

yum install kernel-3.10.0-862.el7

Når kjerneinstallasjonen er konkurransedyktig, må du starte systemet på nytt for å bruke endringene.

Nedgrader deretter redhat-release-pakken for å fullføre prosessen. Kommandoen nedenfor retter seg mot den siste mindre versjonen som er lavere enn den som kjører, for eksempel fra 7.6 til 7.5, eller fra 7.5 til 7.4.

yum downgrade redhat-release

Til slutt bekrefter du nedgraderingen ved å sjekke innholdet i /etc/redhat-release ved å bruke cat-kommandoen.

cat /etc/redhat-release

Det er alt! I denne artikkelen har vi forklart hvordan du nedgraderer RHEL- eller CentOS-distribusjon til en lavere mindre utgivelse. Hvis du har spørsmål, bruk tilbakemeldingsskjemaet nedenfor for å nå oss.