Hvordan fikse NTFS-partisjonen kunne ikke montere feil i Linux


I denne artikkelen vil vi vise hvordan du fikser NTFS mislyktes med å montere feil som «Kunnet ikke montere '/dev/sdax': Inndata-/utdatafeil, NTFS er enten inkonsekvent, eller det er en maskinvarefeil, eller det er en SoftRAID/FakeRAID-maskinvare ”.

Følgende skjermbilde viser et eksempel på en NTFS-feil som ikke kunne monteres.

For å fikse denne feilen kan du bruke ntfsfix, et lite og nyttig verktøy som fikser noen vanlige NTFS-problemer. En ntfsfix er en del av ntfs-3g-pakken (en åpen kildekode-implementering av NTFS) og den reparerer flere grunnleggende NTFS-inkonsekvenser, tilbakestiller NTFS-journalfilen og planlegger en NTFS-konsistenssjekk for første oppstart i Windows.

For å kjøre den på datamaskinen vår, må du installere ntfs-3g-pakken som følger.

----------- On Debian, Ubuntu & Mint ----------- 
sudo apt-get install ntfs-3g

----------- On RHEL, CentOS & Fedora -----------
sudo yum install epel-release
sudo yum install ntfs-3g

Når du har installert ntfs-3g-pakken, kjør kommandoen ntfsfix, oppgi NTFS-partisjonen som har problemer som et argument som vist.

sudo ntfsfix /dev/sda5

For å utføre en tørrkjøring der ntfsfix ikke skriver noe, men bare viser hva som ville blitt gjort, bruk -n eller --ingen handling.

sudo ntfsfix -n /dev/sda5

En ntfsfix har en annen nyttig bryter -b eller --clear-bad-sectors for å tømme listen over dårlige sektorer. Denne funksjonen er spesielt nyttig etter kloning av en gammel disk med dårlige sektorer til en ny disk.

sudo ntfsfix -b /dev/sda5

ntfsfix støtter også fjerning av det skitne volumflagget hvis volumet kan fikses og monteres. Du kan aktivere denne funksjonen ved å omgå -d-alternativet som vist.

sudo ntfsfix -d /dev/sda5

En nftsfix er et nyttig verktøy for å fikse noen vanlige NTFS-problemer. For spørsmål eller kommentarer, kontakt oss via tilbakemeldingsskjemaet nedenfor.