Kjør Docker Container i bakgrunnen (frakoblet modus)


Under Docker kan en bildeutvikler definere bildestandarder relatert til løsrevet eller forgrunnskjøring, og andre nyttige innstillinger. Men ved å bruke docker run [OPTIONS]-kommandoen kan du legge til eller overstyre bildestandardene som er satt av en utvikler, og dermed gi deg mer kontroll over hvordan en container kjører.

Les også: ctop – topplignende grensesnitt for overvåking av docker-containere

I denne artikkelen vil vi kort forklare forgrunnsmodus og bakgrunnsmodus for å kjøre en beholder, og vi vil også vise deg hvordan du kjører en Docker-beholder > i bakgrunnen i frakoblet modus.

Forgrunnsmodus (standard) vs bakgrunns-/løsrevne modus

Før du starter en Docker-beholder, må du først og fremst bestemme om du vil kjøre den i standard forgrunnsmodus eller i bakgrunnen i en frakoblet modus .

I forgrunnsmodus kan Docker starte prosessen i beholderen og feste konsollen til prosessens standardinngang, standardutgang og standardfeil.

Det er også kommandolinjealternativer for å konfigurere den mer, for eksempel -t for å tildele en pseudo-tty til prosessen, og -i for å beholde STDIN åpen selv om den ikke er vedlagt. Du kan også legge den til en eller flere filbeskrivelser (STDIN, STDOUT og/eller STDERR) ved å bruke -a=[ verdi her] flagg.

Viktigere er at --rm-alternativet ber Docker automatisk fjerne beholderen når den avsluttes. Dette eksemplet viser hvordan du starter en Docker-beholder i forgrunnsmodus:

docker run --rm -ti -p 8000:80 -p 8443:443 --name pandorafms pandorafms/pandorafms:latest

Ulempen med å kjøre en container i forgrunnen er at du ikke lenger får tilgang til ledeteksten, som du kan se fra skjermbildet ovenfor. Noe som betyr at du ikke kan kjøre andre kommandoer mens beholderen kjører.

For å kjøre en Docker-beholder i bakgrunnen, bruk alternativet -d=true eller bare -d. Først stopper du den fra forgrunnsmodus ved å trykke [Ctrl+C], og kjør den deretter i en frakoblet modus som vist:


docker run -d --rm -p 8000:80 -p 8443:443 --name pandorafms pandorafms/pandorafms:latest

For å liste alle beholdere, kjør følgende kommando (standard viser bare kjører).

docker ps -a

I tillegg, for å koble til en løsrevet beholder, bruk kommandoen docker attach.

docker attach --name pandorafms
OR
docker attach 301aef99c1f3

Hvis du vil stoppe containeren ovenfor eller en annen kjørende container, bruk følgende kommando (erstatt 301aef99c1f3 med den faktiske container-IDen).

docker stop 301aef99c1f3

Du vil kanskje også lese disse følgende relaterte Docker-artiklene.

  1. Installer Docker og lær grunnleggende containermanipulasjon i CentOS og RHEL 7/6 – Del 1
  2. Hvordan navngi eller gi nytt navn til Docker-beholdere
  3. Hvordan fjerne Docker-bilder, containere og volumer

Det er det! I denne artikkelen har vi vist hvordan du kjører en Docker-beholder i bakgrunnen i frakoblet modus. Bruk kommentarskjemaet nedenfor for å gi oss tilbakemelding eller stille spørsmål angående denne artikkelen.