Hvordan bruke eksternt skrivebord (rdesktop) i Redhat/Fedora/CentOS


rdesktop er en åpen kildekode-programvare som lar deg koble til og administrere det eksterne Windows-skrivebordet ditt fra Linux-datamaskinen ved hjelp av RDP – Remote Desktop Protocol. Med andre ord, mens du sitter foran Linux-systemet ditt hjemme eller på kontoret, og får tilgang til Windows-skrivebordet ditt som om du sitter foran Windows-maskinen.

Les også: 11 beste verktøy for å få tilgang til eksternt Linux-skrivebord

I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du installerer rdesktop i Linux-systemet for å få tilgang til det eksterne skrivebordet til Windows-datamaskinen ved å bruke vertsnavnet og IP-adresse.

Windows-innstillinger

For å aktivere rdesktop for å koble til en gitt Windows-maskin, må du gjøre noen få følgende endringer på selve Windows-boksen.

  1. Aktiver RDP-portnr. 3389 i Brannmur.
  2. Aktiver eksternt skrivebord under Windows-operativsystem.
  3. Krev minst én bruker med et passord.

Når du har gjort alle de ovennevnte Windows-konfigurasjonsinnstillingene, kan du nå gå videre for å installere rdesktop på Linux-systemet for å få tilgang til Windows-skrivebordet.

Installer rdesktop (Eksternt skrivebord) i Linux

Det er alltid å foretrekke å bruke en standard pakkebehandling som yum, dnf eller apt for å installere programvare for å håndtere avhengigheter automatisk under installasjonen.

yum install rdesktop   [On CentOS/RHEL 7]
dnf install rdesktop   [On CentOS/RHEL 8 and Fedora]
apt install rdesktop   [On Debian/Ubuntu]

Hvis rdesktop ikke er tilgjengelig for installasjon fra standardlagrene, kan du laste ned tarballen fra Github her eller bruke følgende wget-kommando for å laste ned og installere den som vist.

wget https://github.com/rdesktop/rdesktop/releases/download/v1.8.6/rdesktop-1.8.6.tar.gz
tar xvzf rdesktop-1.8.6.tar.gz
cd rdesktop-1.8.6/
./configure --disable-credssp --disable-smartcard
make 
make install

Koble til Windows-skrivebordet ved å bruke vertsnavn

For å koble til Windows-verten fra Linux-skrivebordet, skriv følgende kommando ved å bruke -u-parameteren som brukernavn (narad<) og (ft2) som vertsnavn til Windows-verten min. For å løse vertsnavnet, gjør en oppføring i /etc/hosts-filen hvis du ikke har DNS-server i miljøet ditt.

rdesktop -u narad ft2

Koble til Windows-skrivebordet ved hjelp av IP-adresse

For å koble til Windows-verten fra Linux-maskinen, bruk brukernavn som (narad) og IP-adresse som (192.168.50.5) av Windows-verten min, vil kommandoen være som.

rdesktop -u narad 192.168.50.5

Vennligst kjør man rdesktop i ledeteksten Hvis du vil vite mer om det eller besøk rdesktop-prosjektets nettside. Del den og gi oss beskjed om dine kommentarer gjennom kommentarfeltet nedenfor.