Installer Viber - En gratis app for samtale og meldinger på Linux


Kort: Denne artikkelen viser ulike måter å installere og bruke Viber, en gratis tale- og videosamtale og meldingsapp i Linux.

Viber er en velkjent, gratis og sikker app for tale-/videosamtaler og meldinger, som fungerer på datamaskiner, mobiler og nettbrett og holder all kommunikasjon synkronisert mellom enheter.

Den tilbyr et bredt spekter av kommunikasjonsfunksjoner som å foreta tale- og videosamtaler, gruppechatter og samtaler, fellesskap, forsvinnende meldinger, sletting og redigering av sett meldinger og mye mer.

Viber ligner veldig mye på Skype ved at du lar deg foreta gratis video-/taleanrop, sende gratis tekst-/videomeldinger, dele bilder, gruppesamtaler, synkronisere kontakter og dele posisjoner med en anther.

Med Viber kan brukere også foreta HD-anrop til alle Viber-brukere på Android, iPhone, Windows Phone, Windows, Mac, iOS, Linux og mange flere via 3G/4G/5G eller WIFI-tilkoblinger.

Før du installerer og bruker Viber på Linux-skrivebordet ditt, vær oppmerksom på at Viber for skrivebordet du skal installere er synkronisert med mobilkontoen din, så før du kan aktivere den , trenger du en aktiv Viber-konto på mobiltelefonen din. Sørg for at du har Viber-mobilappen installert og en konto aktivert.

Viber for skrivebord lar deg gjøre alt som du gjør på smarttelefonene dine, og til og med det lar deg overføre pågående samtaler mellom enheter. Er det ikke ganske kult?

Installer Viber på Linux Desktop

For å installere skrivebordsprogrammet Viber på Debian/Ubuntu eller noen av deres derivater, kjør følgende kommandoer som vil laste ned .deb-pakken (ved hjelp av wget-kommandoen) og deretter installere det ved å bruke dpkg-kommandoen:

wget -c https://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/Linux/viber.deb
sudo dpkg -i viber.deb

Fedora og andre RHEL-baserte Linux-systemer som støtter pakkeformatet RPM, utfør følgende kommandoer for å laste ned og installere Viber .rpm-pakken :

wget -c https://download.cdn.viber.com/desktop/Linux/viber.rpm
sudo rpm -i viber.rpm

Etter å ha installert Viber, søk etter den i System-menyen, når den dukker opp, klikk på den for å starte den.

Installer Viber via AppImage på Linux Desktop

Viber er også tilgjengelig som et AppImage. For å bruke det, alt du trenger å gjøre er å laste ned Viber AppImage, gjøre det kjørbart og kjøre det uten å nødvendigvis installere det på systemet ditt som følger:

wget -c https://download.cdn.viber.com/desktop/Linux/viber.AppImage
chmod +x viber.AppImage
./viber.AppImage

Etter å ha startet Viber, åpne Viber-appen på telefonen, åpne menyskjermen, åpne QR-kodeleseren og skann koden du ser på skrivebordsappen for å komme i gang.

Etter å ha skannet QR-koden, kan du begynne å bruke Viber. Deretter lar du den synkronisere med mobilenheten din.

Fjern Viber fra Linux Desktop

Hvis du vil fjerne Viber av en eller annen grunn, kan du fjerne den ved å bruke følgende kommando.

sudo apt remove viber    [On Debian/Ubuntu & Mint]
sudo dnf remove viber    [On Fedora/RHEL Systems]

Nyt! For mer informasjon om Viber-kommunikasjonsappen, gå til den offisielle nettsiden.